valamikor tizenöt éve – a sky csatornák legális, illegális buherált, verholt – telepitésének idején – ámultunk a sok új filmen, (meg a sok archív mozin), meg olyan fejeken, akikről csak olvastunk. Most meg már a gyerekek is unják a filmeket (háromszor látták őket, én meg pláne unom forditani őket; akkor kezdtem tépni a hajam a kínálaton, mikor Az ördög Prádát visel c. filmet ötödször akarták lenyomni a torkomon. A kb. 40 csatorna egymás filmkönyvtárát körözi – a véges kínálat - ennyi. Nincsenek csodák. A magyar tévékinálat meg maga a totálhülyülés (gyerekek is röhögik, már amit szabad nekik nézni:DD.)

A régi ámulat elmúlt, marad a magyar etwas, arra jön most valami törvény (ha jön), attól persze nem lesz kevésbé altató, uncsi, totalverblödung, – szóval a törvénynek már nem sok az értelme. A gyerekek még abban biznak, hogy ha jön a bácsi (digi szerelő), az majd hoz olyan csatornákat, melyeken izgi, sohse látott filmek lesznek, húúúu, de jó lesz. Én már feladtam. Mert hogy amit az ember meg akar nézni, azt interneten elérheti, – az egész digi-örjöngés (átállás) teljesen feleslges (idejétmúlt) hiszti. Ráadásul ott is csak meghal majd az unalomtól, izléstelenségtől. Hm. 
Persze azért van pár csatorna – magyarul is – ami elé odafexik az ember (mondjuk én, az a lusta állat) és nézi a dobozt, hogy szentségelhessen. Sőt, van olyan is, amire felkapja a fejét (ritkán). Meg okulás is van (még ritkábban). 
Lábjegyz.:  korábban volt olyan ahol angol filmet felirattal vetítették – állítólag ma is van csak nem találom. Nyelvtanulással lehetne vigasztalódni… Pár éve még volt egy olyan álmom, hogy a 3Sat-hoz hasonló kvázi-értelmiségi csatorna nő ki valahogy a magyar ugarból. (Valami nőtt is, de…naivitás volt ilyet igaziból remélni: nincs annyi reklámfogyasztó, hogy megérné.)

Amúgy meg molyos, penészes lesz lassan a doboz. Mégse fogjuk kivágni, ahogy ismerem magamat (magunkat)