Az ország 84 százaléka nem akarja beoltatni magát, aki akarja az meg nem kap vakcinát. Ma (november 3-án) végigjártam a fél Pestet, egész Budát – sehol se nincsen. Mindenütt elfogyott. Kérdés: ha senki sem akarja beoltatni magát, akkor miért nem lehet kapni?

Ja, bejött az új hiszti: az "Ukrajna-effektus". Ott már ugyanis öl a járvány, - erre a jobbak rohantak tételben felvásárolni a szérumot. (Patikák kifeküdtek – szerintem a fekete piac beindult… a sláger a külföldi vakcina. Az ám.)

Erre a rohamra persze a patikusok sem voltak felkészülve (látták a hisztit, hogy senki sem akarja, meg hogy mindenkit lebeszélnek, aki akarná – és keveset rendeltek, nehogy rájuk rohadjon a lé…)
Most aztán kéne sok…, de hiába 

Mert erre a Központ sem volt felkészülve: látta, hogy a patikák nem rendelnek, ők meg nem tukmálták, minek, ugyse veszi senki. 

Na most jött ez az ukrán effektus és máris …hm. – hoppá: nem is tudom mi lesz. Három-négy nap, mire kiszállítják az új rendelést. 

Módszertan: miért nem lehet minden patikára rátukmálni – mondjuk tizezer db. fiolát, – mondván, hogy majd utólag elszámolunk. 
(Vagy – másik módszer - abba is lehetne hagyni a lebeszélősdit… – de az túl bonyolult lenne…)

Hihetetlen, mit tud produkálni a hülyeség. Az első halottig.
Abszurdisztán, tényleg.