Én csak azt mondom: figyeljetek a BRIC-re. (A mozaikszó Brazília, Oroszország, India és Kína által alkotott csoport beceneve.) Mert hogy most jött el az ő idejük. Szemben a világot eddig kormányzókkal. 

Közelebbről persze kuszább a kép: Brazília valóban repül – Lula da Silva elnök nagyot kavar, a tőke jól érzi magát, válságot elkerülték (vagy a válság kerülte el Brazíliát), olaj van dögivel (igaz, egyelőre a tenger alatt, de hírére ömlik a pénz a kontinensnyi országba.) Oroszok most épp rossz passzban vannak, de már jönnek kifele (felfelé tart az olajár), de már építik a csövet a Mennyei Birodalom felé (a végén összebútoroznak. Nemá…) 
Ja, hogy ne feledjem: Kína a második szuperhatalommá nőtte ki magát (ma már G2-ről beszélünk inkább G20 helyett), válságot alig érezték meg, halad a belső fogyasztás élénkítése, Obama tárgyal velük, a hang békülékeny. Kína segíteni akar Amerikának, (pedig zsarolhatná is ha úgy lenne kedve…) Talán még a renminbi (lánykori nevén: jüan) árfolyamának emelésére is kész lesz (régi Amerikai követelés…). India csöndben van, de ha valamit kell buherálni az IT-ben (softvare-t, hardvare-t) a filmekben is mindig hindi fószert hivnak. És pakk, minden rendbe jön. 

Szóval én csak annyit mondok, figyelj a BRIC-re.