Azt mondja meg nekem valaki, miért nem kell a szociknak média, tévé, újság? (van néhány – de gondolom, gyengén fognak állni egy év multán. És nemcsask a szocik, a liberálisok is… Szóval a kérdés – jövőre vonatkozik.) Kérdem én, nincs annyi gazdag szoci, (liberális) milliomos, aki összedobhatna egy tévét és egy újságot. Széles Gábor gründolt egy lapot, egy tévécsatornát – saját zsebből, a Nagyítás c. hetilapot ugyanígy egy privát indította (aztán jött hozzá ez meg az…) Miért van az, hogy a szocik-liberálsok nem bírnak kiizzadni egy ilyen gesztust? A másik oldal milliomosai nagylelkübbek? Vagy csak jobban értik, hogy mi a politika, a hatalmi játék?

Nagyon rá fognak (fogunk) fázni erre a fukarságra, mert nem lesz hol megszólalni. Hová fog írni pl. Halmai Gábor – alkotmány-ügyekben? Lengyel László? A ballib lapok, fórumok, rádiók, – elhalkulnak, esetleg el is tűnnek. Hol lesz ellenzék, az ellenzék, – a ballib, amennyi megmarad? A kocsmában, otthon, családi körben, törzsasztalnál, naplójában. Tényleg ezt akarják?

Említettem néhány szoci meg liberális fejesnek hogy ez marhaság, médiapolitizálás korában média nélkül – olyan, mint fürdőgatyában menni az Antarktiszre áttelelni. Néztek rám, nem értették. Aki nincs a médiában – az nem létezik. De ezt mintha nem tudnák. Mert nyomtam a sóder, de nem is értették. EZ a baj. (Sztem)

Itt az utolsó pillanat, talán még mindig össze lehetne dobni egy túlélőkészletet médiából, digi-rádióból, (talán) újságból (hoppá azt nem tudom. De ha a Népszava sorsára gondolok kb. egy év múlva, szomorú leszek.) Ha nem – nem. Lehet kussban is lenni – virtuális ellenzékként. Ja, és marad az Internet. Az se rossz, csak épp nem jut el vastagon a közbeszédig, a politika terére, ahol dőlnek a dolgok.

Szóval: még pár percig lehet gründolni – tessék kinyit a bukszákat, áldozni, vagy csak a jövőre gondolni, a túlélésre, a magyar jövőre, hogy egyszer még a távoliban legyen még ballib élet, politizáló sokféleség. Ezt üzenném a szociknak, – már akik ilyesmiben tudnak dönteni. De nem érem őket el. Túl messze vagyok, túl kicsi, egészen láthatatlan.