Hogy a tehenek "kibocsátása" kárositja az ózonpaizsot, meg kell adóztatni őket. (Illetve: hogyanis? Egy tehénfing – hány cent legyen?) (A hír az FT cimlapsztorija, ráadásul… naon okos világban élünk.

Rémes. Ha elgondolom, hogy egyetlen Boeing vagy más lökhajtásos, turbós stb. repcsi annyi gázt (káros anyag, rongálja az ozünpaizsot) bocsát ki, mint 30.000 Volkswagen, és napjában minimo kalkuló 40ezer repülőjárat száguldozik az égen, hát nagyon tudhatnak fingani azok a tehénkék, hogy így lenyomják a repcsiket. (Na jó, tulzom, a poén kedvéért, meg azt is tudom, h metán - de mégis csak abszurd intézkedés lenne, ha bejönne.) És akkor még nem beszéltem az esőerdők nagy vlumenű égetéséről (füstjéről) – de az biztos környezetbarát…

Vajon az indiaiak, vagy a dél-amerikai monokulturások (szarvasmarha tenyésztők) mit szólnak e fing-adóhoz? A végén még az emberi mellékhelység-szokásokra is kiterjed valaminő adó, nehogy má jöjjön a tengerár a Maldiv szigetekre: "józsikám a mai fing-kontingesed má elszállt, állj le, lécci, tarsd be éjfélig!" (mondja a feleség, élettárs, vagy forditva.)

Valamivel foglalkozni kell a világszervezetnek, a katonai járművek óriás CO2-jét nem tudják megfogni, lenyomják a teheneket. Ennyit a cap-and-tax javaslatról. Szívjanak gázt…:)