(Drágább: a lenyúlást nem számítva) 

Szép az utca. Nemrég flaszterozták, virág az ablakban.
Előjáték, vagy felv. I: jön a kábeltévés, járda feltúrva, (hónapokig). Betemet, Örvendezés I.

Nem sokáig: Jön II. felv.: csőtörés, sorozatban. Felháb… Utca feltúrva megint (most az úttest, vízcsőfektetés, elzárócsapok cseréje, házakhoz vezető cső bekötése stb.) Hónapokig nem lehet… Felháb… Betemet, minden gyönyörű. Örvendezés, II..

Nem sokáig: felv. III. :jön a szennyvízcsatorna. (Egyszerre nem lehetett megcsinálni vmiért…mit gondolsz, miért? ) Ez már nagyobb túrás, mint az előző kettő v. három, közlek. nincs, járda csupaszar, óriásgépek, teherautók, szerszám, szaróláda szanaszét, de legalább lesz minden új! Végre kész, betemet, (több fázisban, a megrendelő nem vette át, egy részét újracsinálták…). Örvendezés III.

Nem sokáig, felv IV. …akkor jöhet a gázcsőcsere, úttesttől a házakig, gázfőcsap-cserével, szagelhárítással stb. Parkolni sehol, közl. korlátozott, gyalog nyakig szarosan (föld kihányva). Örvendezés – elfogyott.

Mi lenne, ha lenne egy közp. iroda, – felügyelő, tervező, áttekintő akármi – ahol addig nem engednének közműcserét, míg az összes közműves (cég, pályázó, vizsgáló, összetörő) be nem jelenti igényét, – aztán zumek egyszerre, (vagy kétszerre.) A négy felvonás = négyszeres kőcség, ha jól számolom. Vadi új betonalapot, aszfaltot, járdát széttúrni – nem fáj a szívük? (Nem fáj – milliós/milliárdos az üzlet, gondolom. A fájdalom meg aneszteziológiára tartozik.)

Hát ezért (is) daróga. Piacgazdaság. Nemám tervezés, nehogymá.