ugy fest, h senki se tudja. Májusig vagy 80 milliárdot kell visszafizetniök, eddig 5 milliárdot szedtek be (kötvénykibocsátás, rossz feltételkkel, – magas bünti-kamattal) 
az EU totojázik, a németek bekeményitettek (Merkel: nem vagyok az EU pénztárosa…) a többiek meg az IMF-re mutatnak, menjenek oda. Ott nincs annyi pénz. És különben is rossz preceedens lenne

Engedik bedőlni a görögöket? Nem valószínű. Akkor miért szivatják őket? Az IMF még keményebb takarékosságokat fog kérni, a kormányt a néplázadás el fogja kergetni,  – káosz lesz. Legalábbis ahogy én látom. Európa déli karéja mindig is titkos anarchista szimpátiákkal volt tele.

És persze Európa se lesz az ami eddig volt. Már irtam hogy kétsebességüre akarnak váltani egyesek, hogy kétféle euro-zóna legyen (északi-déli) — gyakorlatilag feldarabolják önmagukat. Nem fog menni, de ez a játék komolytalan, és amcsiknak jól jön a nagy globális versengésben. 

Amúgy meg – Paul Krugman, (NYT 2010. ápr. 9, OpEd)  - azt írja, hogy az euro-zóna rugalmatlansága más országoknak is bajt fog okozni, miközben sutyiban eltűri a magas hiányt, adósságot, elszaladt életszinvonal politikát (pl. Olaszország). A rugalmatlan euro-szabályok valahogy egy köv válság árnyékát vetítik előre.
Brüsszel is egy nagy vizfej, nincs egy komolyan gondolkozó – széles látókörü – politikus (mondjuk Delors formátumu ember – az egész bagázsban. De hogy annak mit kéne csinálnia azt nem tudom. De ha okos lenne, biztos tudná.