városi legenda szerint Gazdagrét külső szélén felépült egy 8 emeletes ház, utsó pillanatban észrevették, hogy hoppá nincs benne lépcsőház…. Egy ideig magyarázkodtak, hogy elég a lift, aztán bontottak. A sztori biztos nem igaz, tényleg csak legenda. Az viszont igen, hogy az utcánkban (hegy lábánál keresztbe fut) új utcaburkolatot épitettek, de elfelejtettek bele vizelnyelőket (csatorna, lefolyó) tervezni/épiteni. Most szakad az eső, az utca úszik (ömlik a viz a hegyről) neki a szembe levő házaknak. 

Közben volt átvételi bizottság, sor feljelentés, műszakiak voltak kint – mindent rendben találta (szép idő volt), "örüljenek, hogy szép lesz az uccájuk" – de egy viznyelőre mégis csak kötelezték a kivitelezőt. (A kész burkolatot felbontani, megkereseni az eredeti elvezető csatorna csövét, bekötni stb.) Csakhogy egy darab vizelnyelő erre felé nem elég. A lefelé jövő utcák becsatlakozásánál – régen – négy vizelnyelő volt, most egy van, de rossz helyen. A rá merőleges utcán is csak egy van, kvázi Gangesz folyik rajta ilyen zuhéban..:))

Csak azt nem értem, hogy a tervező miért nem jött ki megnézni mi van eső közben, és – ha kell - póttervvel (korrekcióval) miért nem javitott a helyzeten. A kész utcaburkolatot felbontani, újraásni, újrakövezni dupla pénzbe kerül. És nincs egy művezető, alfőnök, akárki aki szólni merne, hogy kérem szépen ez igy nem lesz jó, mert még a gépeket is elviszi az áradat! Az utca házainak lakói – külön külön – összeirták a hibalistát, beadták. Eredmény: néhány falmelletti rést aszfalttal szigeteltek és annyi. 

PS.: csak röhögtem, mikor – még a kánikkulában – az egyik arra járó nézelődőt kérdezte meg egy melós, hogy akkor merre szokott lejteni ez a járda – a ház, vagy az utca felé? Szakember. Főnökétől nem merte megkérdezni. Aztán mikor lerakta a vizmértéket és ahogy nézte a buborékot – már tudtam, hogy nincs remény. 

Habár remélem hogy ez az égszakadás valamilyen szemléltető oktatással szolgál, hogy mit nem lehet, és hogy mit kellene – még lehet javítani, mert az utca csak félig készült el, itt utsó pillanat. 
Ha van szemük, most okulnak. (Kár, hogy "nadrágos" – aktatáskás, nyakkendős – ember nem jár ilyenkor erre…