Az emelés sávos, és van nullás sáv, ahol semmi az emelés (1200 köbméter/év fogyasztásnál), aki ennél többet éget, az fizet.

Fellélegzés: a bablevest főzni bőven kifér 1200 köbméter alatt. Csakhogy az a bibi, hogy fűteni is kell. Egy falusi családi ház fűtése (szigetelés nélkül) minimó 3000 köbméter/év, (ebben a sávban 6.1%-os emelés) a társasházban – saját gázkazánnal – ugyancsak ez a helyzet, hiába osztják vissza a fogyasztás egyes lakókra, túllépik a minimális határát: mert a fűtés a nagy tétel – és kikerülhetetlen. Szóval többen szívunk majd, mint amit gondoltunk.

Érdekes, hogy csak pár napja olvastam az első felszólalót, miszerint tényleg itt van az átverés, vagyis nagyon kevesen vették észre, hogy fizetniük kell, a kedvezményes sávba kevesen férnek el. (Falumban menekülnek is a gázból – fatüzelés.) Nem tudom, mit csinál majd a Főtáv egyelőre még nem emelt. Megengedheti magának, hogy nem számítja fel a gázfogyasztást? A jöv év közepéig megmarad a szubvenció: 900 ezer ember kap ártámogatást – hogyan lesz ez leosztva? Eljut a Főtávhoz is?

Elég nagy suskus, A végrehajtási utasítás már látható? Azt se tudom, Január meg itt van a nyakunkon. Ébredesztővel: mégis csak kell fizetni.