tegnap a S&P honlapján azt jelezte, hogy leértékelte a francia államkötvényeket. (Vagy valami hassonlót….) Ne tudd meg mekkora balhé lett: a piacok tépték magukat, a fr. kötvények yieldje hatalmasat – 20 bázispontot – ugrott, eladási hullám indult, – Sárko örjöngött, a franciák a p…-ba kivánták az egészet. Végül a cég arra kényszerült hogy közleményben vallja be a tévedést – persze a technikára tolta a malőrt. Iszonyatás károkat okozott. A bocsi – most is elmaradt, ahogy látom.

Namost ez a cég fenyegetőzik M.o. leértékelésével? Dilettánsoké a világ? Vagy hogy van ez? S&P már nem először ég le: a Lehman-t utsó percig AAA minősítéssel ajánlotta, aztán (a bukás után) még bocsánatot se kért, később is volt néhány malőr vele. Most meg ez: fel vagyok háborodva – könyörgöm: bénák kezében van a világ? Ki ellenőrzi az “értékelőket”? Kéne egy ellenőrzőket ellenőrző instancia? – áh, a fene megeszi, még nagyobb dilettánsok lennének benne. Meg “technikákl” (amihez nem értenek).

Istenem, micsoda világ. Nem csodálom hogy egyre többen akarják őket lecserélni, felszámolni, átalakítani – halál komolyan. Persze, a bénák az új felállást is el fogják foglalni… Nincs menekülés.