ahogy a magyar gazdaság áll… ideje lenne már visszairatkozni az IMF-be, aki megroggyan a ringben, arra rászállnak a pénzpiacon, és azt se tudod kik. Nem összeesküvés, csak ez egy ilyen játék. Aki mögött ott a Cég, azt hagyják a francba.  (A románok szarul álltak, IMF jött, és bár ahogy hírlik, nem adott egy konyit se, csak ott áll mögöttük – a piac leszállt róluk…) Már csak azért is itt lenne az ideje – már régen, mert az IMF pénztárcája ürül: másoknak is ad, az euro-övezetnek ki tudja menyit még, és mire észbe kapunk elfogy a dohány. Szívesen adnánk, – de nincs már, miért nem jöttek kicsit korábban… (garancia se nincs – mondják talán – mert nincs mán rá fedezet.)

szeptember végi adataim: ami rendelkezésre áll az IMF-nél: 460 mrd. euro, az Euró-övezetnek félretett taralék (mentőöv) 250mrd euro – de lehet hogy már ez is olvadt. Portugáliának 26 mrd-ot ígértek már oda, az íreknek 22 mrd. ot,  És a cégnek (IMF-nek) – tartoznak kb. 80 mrd-val. Szóval nem egy végtelen kassza az sem. Valakik beelőznek és máris szét vannak tárva a karok: sajnos…

Lagarde asszony kemény csaj. Ismeri valaki? kéne egy kis lobbyzás előbb utóbb. (Persze csak vicceltem: ebben a magasságban (high finance) nincs ilyen.

csak erre jártam, nem érdekes.