Jónapot, szigetelőt kérnék

Szigszallagot? Vagy víz, gáz, netán épület szigetelőre van szüksége az úrnak?

Infoszig.

Bocsánat, kicsit hangosabban. Mit tetszett mondani?

Infoszigetelőt. Szivárog a komputerünk, le kéne szigetelni

Nem értem.

Főhivatal vagyunk, vannak szervereink, és folyton eresztenek.

Még mindig nem…

Mennek ki bizalmas adatok, jogi információk, nevek, vádalkuk stb. Utána jártunk, senki emberfia nem szivárogtat, – maga a szerver ereszt. Most már világos? Vagy államtitoksértésre akar kényszeriteni…?

Értem. Hát itt van egy hagyományos dugó, ezt bedugja a konnektorba – előtte kihúzza a szerver tápot – akkor tuti, hogy a maguk szervere nem ereszt. Bunkó módszer, de jó.

Nem jó. A szerver nem állhat le. Közben ugyanis csinálja a konstrukciókat – ki mikor mit csinált stb. Csak az a baj vele, hogy ereszt, olykor küldi az adatokat hol ide, hol oda, pl. ujságokhoz, vagy épp a célszemélyhez. Volt már olyan, hogy taivanon fogtak el egy dokumentumot, odáig nyomta. Szóval a szervert kéne beszabályozni.

Arra is van módszer, ez a legújabb, terrorellenes fejlesztés, amerikai.

Mit tud?

Ha ereszteni akar a gép, felismeri, ki ereszti ki belőle az adatot, letiltja az eresztést, vagy engedi az eresztést, de felirja és továbbitja az eresztő nevét…

Állj, állj, nem jó. Nálunk a Cégnél senki emberfia nem lop, nem visz ki doksit, nem szivárogtat. A gép a hibás, ami olykor megvadul és szana-szét küldi az adatokat. Főrendőrökről, közpénzügyi akárkiről, – mi meg ott állunk tehetetlenül.

Uram, olyan nincs, hogy a szerver magától megindul, még ha virus esett is bele. Kell valaki, aki kiszedi belőle és postázza az adatot, nevet, titkot, akármit. Szóval, hogy folytassam, ez a gép itt elkapja a fószert, aki lopja, kihordja az adatokat, továbbitja a titkokat és feljelenti a főnökénél, vagy annál a Hivatalnál, titokügyi cégnél, ahová maga előirja. Mert uram, még egyszer mondom a szerver csak úgy önmagától nem ereszt, – ahogy maga mondja – ha titkot szivárogtat ki, azaz továbbadja a fülest valakinek, az csak úgy lehetséges, ha arra valakitől – embertől, arra jogosult személytől – parancsot kap. Értem? Na, akkor ezt vegye, ez itt terrorbiztos kütyü, legújabb típus. Mindent feljelent, egyszerre tíz helyen, ha kell.

–        Szóval szerver-szigetelője nincs? Mondtam már, hogy a mi cégünkben senki se lop, senki se küld, csak a gép lehet a hibás. Azt hittem ennél a szervisznél értenek az informatikához.

Ez is csak egy béna társulat. Szlát.