Megvolt új könyvem bemutatója (A szerelem lehetetlensége, Kalligram kiadó) Szilágyi Ákos dumált, fantasztikus óriáskörre bővítve a könyv témáit. (Nálam: hogy miért menekülnek az emberek a szerelelem elől – kötöttség, jobb egyedül, az intimitás elvesztése, a privátszféra gyarmatosítása, ja meg  a képek álali kasztráció – meg ilyesmik. Ami viszont Szilágyinál a legjobban teccet az az Érosz pusztító erejéről, sőt embert felfaló monstrumáról szólt: hogy befolyásohatatlan, mindenen átverekszi magát, tönkre tesz családot, embert, gyereket, – mert ilyen. És akkor jövünk a biedermayer love storyval… Aszondja, h az ÉS-ben meg fog jelenni – csak figyeld mert baromi izgi

Szerelem qua szenvedély. Mészáros Sándor (a kiadó bp.-i vez) néhány provokatív kérdést tett fel, hogy mi a túró indított ilyesmi megírására („az, hogy jött a szülinapom és vmivel meg akartam lepni magam…). Szilágyi Ákos ehhez: „e kávéházi szegleten, magam-magam.”) valahogy így, meg ezért.

Sokan voltak, örültem, habár a szorongást nem tom levetkőzni: hogy fogadja a piac, a kritika, meg a fikázó ebből (mindig van doszt…)

Mindegy, jó volt. (Írók könyvesboltja – sziget ebben a fél-kultúra-nélküli világban, – isteni hely.)