Derékszíjam megkopott, mentem egy Mall-ba, a sok divatüzlet valamelyikében tuti, hogy kapok ilyet (olasz márka, kívül bőr, belül bélés ugyancsak bőr, szín fekete, csat: nikkelezett modern design.) Első üzlet: csak 90 cm-es van, olyan széles az öv, hogy nem megy bele a kordnadrág füleibe, nem bőr, – műanyag – és nem bélelt. Ár: tizenötezer. Köszi, viszlát, másik üzlet. Csak 100-as vagy rövidebb van, a fazon és alapanyag ugyanolyan, mint az előzőben, nem bélelt, műanyag, márkanélküli, ára 25ezer. Köszi, viszlát, másik üzlet. Ott ugyanezt  27ezreért adták volna. Nem ragozom: öt üzletben ugyanazt kínálták, – a különbség csak az árakban látszott. Egy fajta van – kell? nem kell?, viszlát.
Ja, – hogy ne legyek igaztalan – volt még egy különbség: az egyik üzletben az eladó őszintén sajnálta, hogy nem sikerült kedvemre valót találni, talán a jövő héten jöjjek, a másikban unatkozva utált ki a spíné a szortimentből, aztán trécselt tovább a többiekkel.
Tudom, h közhelyeket írok, csak furcsállom: tavaly még volt választék, két éve olyan sokféle volt, hogy nem is tudtam választani. Ma már csak szocreál van. Fogyasztói társadalom?